PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Błonnik buraczany regenerujący z jabłkiem i agrestem.
Naturalny błonnik warzywno - owocowy, powstał ze sproszkowanego suszonego buraka ćwikłowego oraz owoców jabłka i agrestu, zachowując bogactwo składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Burak ćwikłowy ma działanie odkwaszające, a zawarta w nim betanina działa regenerująco na komórki wątroby.
Wysokiej jakości surowce używane do produkcji pochodzą z upraw krajowych. Produkt nie zawiera żadnych substancji dodatkowych oraz nie był poddawany zabiegom sterylizacyjnym.
Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie błonnika pokarmowego to 25 – 40g. Nie zaleca się spożywania błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania preparatu zaleca się pić ok. 2 l wody dziennie.
Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.
Błonnik buraczany
Strona Główna | Produkty | Suszone błonniki | Błonnik buraczany
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1353 kJ/320 kcal
0,8 g
0,2 g
77,5 g
53,6 g
15,0 g
8,3 g
0,4 g
Wartość odżywcza w 100 g:
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem błonnika buraczanego.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.
• 1 łyżeczka błonnika buraczanego
• Jogurt naturalny
Składniki:
korzeń buraka ćwikłowego 75%
jabłko
agrest