Błonnik buraczany regenerujący z jabłkiem i agrestem.

Naturalny błonnik warzywno - owocowy, powstał ze sproszkowanego suszonego buraka ćwikłowego oraz owoców jabłka i agrestu, zachowując bogactwo składników mineralnych i błonnika pokarmowego.

Burak ćwikłowy ma działanie odkwaszające, a zawarta w nim betanina działa regenerująco na komórki wątroby.

Wysokiej jakości surowce używane do produkcji pochodzą z upraw krajowych. Produkt nie zawiera żadnych substancji dodatkowych oraz nie był poddawany zabiegom sterylizacyjnym.

Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie błonnika pokarmowego to 25 – 40g. Nie zaleca się spożywania błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania preparatu zaleca się pić ok. 2 l wody dziennie.

Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.

Błonnik buraczany

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1391 kJ/331 kcal

2,4g

0,2g

85,7g

44,2g

26,5g

6,2g

< 0,0025g

Wartość odżywcza w 100 g:

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem błonnika buraczanego.

Składniki:

Sposób przyrządzania:

Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.

1 łyżeczka błonnika buraczanego 

Jogurt naturalny 

 

 

 

 

Składniki:

korzeń buraka ćwikłowego 75%

jabłko

agrest