Naturalny błonnik owocowy dla Twojego organizmu wspomagający odporność. Błonnik powstał ze sproszkowanych suszonych owoców jabłka, maliny, aronii i porzeczki czarnej w odpowiednich proporcjach  bogaty w witaminy, minerały i  błonnik pokarmowy.

 

Wysokiej jakości surowce używane do produkcji pochodzą z upraw krajowych. Produkt nie zawiera żadnych  substancji dodatkowych oraz nie był poddawany zabiegom sterylizacyjnym.

 

Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie błonnika pokarmowego to  25 – 40 g. Nie zaleca się spożywania błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania preparatu zaleca się  pić ok. 2 l wody dziennie. Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.

Błonnik malinowy

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1391 kJ/331 kcal

2,4g

0,2g

85,7g

44,2g

26,5g

6,2g

< 0,0025g

Wartość odżywcza w 100 g:

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem błonnika malinowego.

Składniki:

Sposób przyrządzania:

Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.

1 łyżeczka błonnika malinowego 

Jogurt naturalny 

 

 

 

 

Składniki:

owoc jabłka

maliny 28%

aronii

porzeczki  czarnej