PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Naturalny błonnik owocowy dla Twojego organizmu wspomagający odporność. Błonnik powstał ze sproszkowanych suszonych owoców jabłka, maliny, aronii i porzeczki czarnej w odpowiednich proporcjach  bogaty w witaminy, minerały i  błonnik pokarmowy.

 

Wysokiej jakości surowce używane do produkcji pochodzą z upraw krajowych. Produkt nie zawiera żadnych  substancji dodatkowych oraz nie był poddawany zabiegom sterylizacyjnym.

 

Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie błonnika pokarmowego to  25 – 40 g. Nie zaleca się spożywania błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania preparatu zaleca się  pić ok. 2 l wody dziennie. Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.

Błonnik malinowy

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1391 kJ/331 kcal

2,4g

0,2g

85,7g

44,2g

26,5g

6,2g

< 0,0025g

Wartość odżywcza w 100 g:

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem błonnika malinowego.

Składniki:

Sposób przyrządzania:

Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.

 

 

 

PRZEPIS NA SMOOTHIE

 

od  Martyny z Lubię gary

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w pojemniku do blendowania, wlewamy jogurt naturalny i dodajemy błonnik malinowy.

2. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

3. Podajemy w ulubionym naczyniu.

 

Takie smoothie po przygotowaniu możecie też włożyć do lodówki / zamrażarki i podawać schłodzone. Idealnie sprawdzi się podczas upałów (y).

 

A jeśli chcecie by było bardziej pożywne,

możecie dodać suszone owoce lub płatki

 

SMACZNEGO!!!

 

 

ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL OWOCOWY

 

Za inspirację dziękujemy Martynie Lubię gary

 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki blendujemy, koktajl przelewamy do wybranego naczynia.

 

A dla uzyskania dodatkowego orzeźwienia można go schłodzić w lodówce.

1 łyżeczka błonnika malinowego 

Jogurt naturalny 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI (na 1 porcję):

1 średni banan

1 kiwi

200 g jogurtu naturalnego

1 łyżka błonnika malinowego Becla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI :

A oto i przepis:

200g jogurtu naturalnego

100g borówek

0,5 banana

1 łyżeczka błonnika malinowego Becla.pl

1/3 szklanki mleka (według uznania do uzyskania ulubionej konsystencji)

 

 

 

 

 

Składniki:

owoc jabłka

maliny 28%

aronii

porzeczki  czarnej