PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Błonnik powstał  ze sproszkowanych suszonych owoców śliwki, jabłka, agrestu i czereśni w odpowiednich proporcjach,  bogaty w witaminy, minerały i  błonnik pokarmowy.

 

Wysokiej jakości surowce używane do produkcji pochodzą z upraw krajowych. Produkt nie zawiera żadnych  substancji dodatkowych oraz nie był poddawany zabiegom sterylizacyjnym.

 

Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie błonnika pokarmowego to  25 – 40 g. Nie zaleca się spożywania błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania preparatu zaleca się  pić ok. 2 l wody dziennie. Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.

Błonnik śliwkowy

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1398kJ/332 kcal

1,6g

0,2g

85,6g

52,4g

20,9

6,2g

<0,0025g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem błonnika śliwkowego.

Sposób przyrządzania:

1 łyżeczka błonnika śliwkowgo 

Jogurt naturalny 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

porcja na około 15 placuszków

1 szklanka mąki pszennej

1 szklanka mleka (niepełna)

1 jajo

1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżeczki błonnika śliwkowego Becla

1 duże jabłko

2 łyżki oleju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ok 6porcji

1 szklanka białej komosy ryżowej

2 średniej wielkości jabłka

1 łyżka błonnika śliwkowego

suszone owoce (wiśnie, truskawki, orzechy włoskie, laskowe, suszona morela)

dodatkowo:  miód, cynamon

owoce śliwki bez pestki 48 %

jabłka

agrestu

czereśni  bez pestki

Składniki:

Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.

 

 

 

 

 

 

 

 

według  przepisu Martyny  LUBIĘ GARY

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce przygotowujemy mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, olej oraz błonnik- miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

2. Jabłko myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze części, wycinamy gniazda nasienne a następnie ścieramy na grubych oczkach/ szatkujemy w szatkownicy. Dodajemy do masy, miksujemy by równomiernie się rozmieściło.

3. Placuszki smażymy na rozgrzanej, suchej patelni łyżką nakładając porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

4. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

SMACZNEGO!!!!

 

https://sklep.becla.pl/pl/blonnik-sliwkowy-200g

 

 

 

 

 

według przepisu Martyny LUBIĘ GARY

 

1. Komosę ugotuj na sypko, pozostaw do lekkiego wystudzenia. Dodaj błonnik, wymieszaj. Nałóż do ceramicznych miseczek nadających się do zapiekania.

2. Jabłko zetrzyj na grubych oczkach, rozłóż na komosie. (Można obsypać jabłko cynamonem).

3. Porcje włóż do piekarnika, zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 150 stopni z funkcją termoobiegu.

4. Upieczone porcje wyjmij z piekarnika, dodaj ulubione suszone owoce, miód i gotowe.

 

SMACZNEGO !!!

 

https://sklep.becla.pl/pl/blonnik-sliwkowy-200g

Składniki:                                                 PLACUSZKI JABŁKOWE Z BŁONNIKIEM

Składniki:                                                 KOMOSA RYŻOWA  Z BŁONNIKIEM ŚLIWKOWYM