PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Błonnik powstał  ze sproszkowanych suszonych owoców śliwki, jabłka, agrestu i czereśni w odpowiednich proporcjach,  bogaty w witaminy, minerały i  błonnik pokarmowy.

 

Wysokiej jakości surowce używane do produkcji pochodzą z upraw krajowych. Produkt nie zawiera żadnych  substancji dodatkowych oraz nie był poddawany zabiegom sterylizacyjnym.

 

Według Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie błonnika pokarmowego to  25 – 40 g. Nie zaleca się spożywania błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania preparatu zaleca się  pić ok. 2 l wody dziennie. Zbrylanie się jest zjawiskiem naturalnym dlatego przed użyciem wskazane jest wstrząśnięcie zawartością torebki.

Błonnik śliwkowy

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1398kJ/332 kcal

1,6g

0,2g

85,6g

52,4g

20,9

6,2g

<0,0025g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem błonnika śliwkowego.

Sposób przyrządzania:

Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.

1 łyżeczka błonnika śliwkowgo 

Jogurt naturalny 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI: (około 15 placuszków)

1 szklanka mąki pszennej

1 szklanka mleka (niepełna)

1 jajo

1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżeczki błonnika śliwkowego Becla

1 duże jabłko

2 łyżki oleju

owoce śliwki bez pestki 48 %

jabłka

agrestu

czereśni  bez pestki

Składniki:

Najlepiej zjadać łyżeczkę błonnika na czczo popijając szklanką wody. Błonnik może być stosowany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i odstawieniu na kilka minut lub jako dodatek dojogurtów, płatków, lodów, budyniów itp.

 

 

 

 

 

 

PLACUSZKI JABŁKOWE Z BŁONNIKIEM

 

wg przepisu Martyny  LUBIĘ GARY

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce przygotowujemy mąkę, mleko, jajko, proszek do pieczenia, olej oraz błonnik- miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

2. Jabłko myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze części, wycinamy gniazda nasienne a następnie ścieramy na grubych oczkach/ szatkujemy w szatkownicy. Dodajemy do masy, miksujemy by równomiernie się rozmieściło.

3. Placuszki smażymy na rozgrzanej, suchej patelni łyżką nakładając porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

4. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

SMACZNEGO!!!!