PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Owies jest cudownym środkiem odżywczym, bogatym w białko, wapń, magnez, krzem, potas, żelazo oraz witaminy. Działa wzmacniająco na system nerwowy, narządy wewnętrzne, naczynia krwionośne, skórę, włosy i paznokcie. Zawarte w nim składniki pomagają w utrzymaniu zdrowych kości, zębów oraz zdrowego układu nerwowego. Owies może być również pomocny w przypadkach wysokiego ciśnienia krwi, otyłości, żylaków oraz hemoroidów. Herbatki owsiane polecane są w czasie rekonwalescencji oraz dla kobiet  po porodzie.

Ziarna oraz słoma posiadają właściwości przeciwdepresyjne, łagodnie podnoszą poziom energii oraz wspomagają przeciążony system nerwowy. Owies jest używany w leczeniu depresji, wyczerpania nerwowego oraz bezsenności. Picie herbatki owsianej uwalnia ciało od wszelkich szkodliwych produktów przemiany materii oraz nadmiaru wody, która zatrzymywana jest w tkankach.

 

Czy wiesz, że: Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie? W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć  za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat

 

Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

 

Mimo wszelkich starań, rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanych. zdjęć. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy i porady mają charakter informacyjny.

 

Herbatka z zielem owsa

Strona Główna | Produkty | Herbatki | Herbatka z zielem owsa 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

...

...

...

...

...

...

...

...

Jak przyrządzić napar z wykorzystaniem herbatki z zielem owsa.

Sposób przyrządzania:

Herbatkę najlepiej parz w dzbanku. Przemieszaj zawartość torebki przed użyciem. Proporcje parzenia: 1/3 torebki  wystarcza na 1,5 litra wody. Herbatę zalej wrzątkiem i przykryj. Parz minimum 20 min. Wydłużenie czasu parzenia do 60 min zwiękasza właściwości antyoksydacyjne produktu.

herbatka z zielem owsa 

 

 

 

 

porzeczka czerwona

ziele owsa 25%

jarzębina

melisa

ziele dziurawca

płatki nagietka

Produkt naturalny, bez konserwantów, niesiarkowany, pakowany ręcznie.

Składniki: