PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Całość jest źródłem łatwo przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych. Zawiera dużo błonnika, witamin, a ich połączenie z mlekiem lub jogurtem wzbogaca posiłek w wapń. Płatki zbożowe to także źródło błonnika, który pozytywnie wpływa na zrównoważenie i regenerację flory jelitowej.

 

 

 

Mieszanka śniadaniowa zbożowo-owocowa

Strona Główna | Produkty | Mieszanki | Mieszanka śniadaniowa 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1696,4 kJ/402 kcal

42,5 g

3,9 g

50,8 g

12,6 g

15,6 g

12,8 g

0,01 g 

 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem mieszanki śniadanowej.

Sposób przyrządzania:

ŚNIADANIOWE MUFFINKI ORKISZOWE

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce łączymy wszystkie składniki oprócz mieszanki śniadaniowej. Gdy otrzymamy gładką masę, dodajemy mieszankę. Całość dokładnie mieszamy.

2. Kokilki natłuszczamy masłem. Porcjami przekładamy do nich ciasto.

3. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcja termoobieg. Podajemy na ciepło lub na zimno.

 

https://lubie-gary.blogspot.com/2018/05/sniadaniowe-muffinki-orkiszowe.html

SKŁADNIKI:

1,5 szklanki mąki orkiszowej

2 jaja

250g jogurtu naturalnego

1 opakowanie (250g) mieszanki śniadaniowej becla

2 łyżeczki cynamonu

3 płaskie łyżki cukru trzcinowego

1 opakowanie proszku do pieczenia

 

dodatkowo:

Masło do wysmarowania kokilek

 

 

 

 

płatki zbożowe EKO 70% (pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane)

 

orzech włoski

 

suszone owoce (czereśnia, jabłko, śliwka, żurawina)

Składniki: