Suszona aronia EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszona aronia EKO 

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1373 kJ/326 kcal

< 0,2 g

< 0,1 g

89,1 g

50,5 g

22,6 g

3,6 g

<0,01 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej aronii EKO.

Sposób przyrządzania:

...

... 

 

 

 

 

suszone owoce aronii z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego 100%

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość odżywcza w 100 g:

Aronia zawiera najwyższe stężenie flawonoidów i przeciwutleniaczy niż jakikolwiek inny produkt spożywczy pochodzenia naturalnego.

 

Suszona aronia jest bardzo bogata w żelazo, które jest konieczne do budowy czerwonych krwinek, a jego niedobór powoduje niedokrwistość (anemię). Aronia zawiera również duże ilości flawonoidów, witaminy C i błonnika. Ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby.

 

Zawarte w aronii antyoksydanty pomagają zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka, choroby serca, cukrzycę, zakażenia bakteryjne i choroby neurologiczne, natomiast wysokie stężenie przeciwutleniaczy spowolnia procesy starzenia.