Suszona borówka brusznicy, zwana także borówką czerwoną, to nie tylko nieodłączny towarzysz wierzbowych bazi czy tradycyjna ozdoba wielkanocnych stołów i koszyczków, lecz przede wszystkim naturalny środek wzmacniający organizm i bomba witaminowa.

 

Owoce borówki brusznicy doskonale wpływają na układ pokarmowy, regulując jego pracę i dbając o prawidłowe funkcjonowanie, zaleca się również ich spożywanie przy przeziębieniu, grypie, anginie, zapaleniu płuc czy oskrzeli oraz przy zwalczaniu gorączki i bólu.

 

Suszona borówka brusznica

Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona borówka brusznica 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1289 kJ/305 kcal

0,3 g

0,06 g

34,6 g

15,0 g

6,9 g

2,0 g

< 0,01 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej borówki brusznicy.

Sposób przyrządzania:

Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. Na szklankę naparu wystarcza 2-3 łyżeczek owoców. Borówka stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).

suszone owoce borówki brusznicy 

 

 

 

 

suszone owoce borówki brusznicy 100%

Składniki: