Mieszanka stanowi bazę do zupy botwinowej – czerwony barszcz (najlepsze z dodatkiem ogórczanki), 100g suszu zastępuje około 1kg świeżych warzyw.

 

Burak to jarzyna będąca prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów.  Są także źródłem kwasu foliowego. Nie tylko bulwy, ale i listki buraków są bogate w witaminy.

 

Buraki działają odkwaszająco na organizm, dlatego też są pomocne w walce ze zgagą.

 

Suszona botwinka

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

80,2 kJ/19 kcal

0,1 g

0,01 g

4,0 g

0,5 g

3,7 g

1,8 g

0,5 g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej botwiny.

Sposób przyrządzania:

....

... 

 

 

 

 

natka i korzeń buraka ćwikłowego 100%

Składniki: