Najcenniejszym bogactwem brzoskwiń są pierwiastki mineralne: wapń (40 mg), żelazo (5 mg) oraz magnez (10 mg), dlatego owoce te powinni jeść chorzy na anemię, kobiety w ciąży, a także wegetarianie.

 

Brzoskwinie są cennym źródłem beta-karotenu i błonnika, a zawartość prowitaminy A, witaminy B1, B2, B3, B6, K i pozostałych składników czyni brzoskwinię dobrym źródłem witamin w okresie wyczerpania organizmu.

 

Składniki zawarte w brzoskwiniach mają również działanie odtłuszczające i oczyszczające, stąd poleca się je również przy różnego rodzaju dietach. Działają moczopędnie i wspomagają trawienie.

Suszona brzoskwinia EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszona brzoskwinia EKO 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1333 kJ/315 kcal

0,8 g

0,2 g

78,8 g

58,8 g

11,3 g

3,9 g

0,01 g 

 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej brzoskwini EKO.

Sposób przyrządzania:

...

... 

 

 

 

 

suszone brzoskwinie z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego 100%

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności