Suszona jeżyna leśna EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszona jeżyna leśna EKO 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1920,1 kJ/455 kcal

2,1 g

< 0,1 g

105,7 g

35,0 g

7,7 g

9,1 g

< 0,01 g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej jeżyny leśnej EKO.

Sposób przyrządzania:

...

... 

 

 

 

 

suszone jeżyny z certyfikowanych rejonów stanu naturalnego 100%

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Bogate w przeciwutleniacze jeżyny wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami!

 

Jeżyny są stosowane przy przeziębieniach, ponieważ są bogatym źródłem witamin. Zawierają również salicylan, który jest znany jako lek przeciwbólowy. Są stosowane w łagodnych zakażeniach, takich jak ból gardła i podrażnienia jamy ustnej.

 

Wysoka zawartość błonnika w jeżynach pomaga utrzymać zdrowie układu trawiennego, kontrolować poziom cukru we krwi, obniżyć poziom cholesterolu.

 

Spożywanie jeżyn jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zawierają one duże zasoby kwasu foliowego, który odgrywa ważną rolę w zdrowym podziale komórek. Jeżyny zawierają również mangan, który wspomaga tworzenie tkanki łącznej organizmu, co jest szczególnie ważne przy tworzeniu silnych i zdrowych kości.