Suszone maliny to pyszne owoce. Cenione są też przez dietetyków i zielarzy, bowiem maliny zawierają sporo witamin i minerałów - z magnezem, wapniem i żelazem na czele, a także wiele innych wartościowych dla zdrowia substancji.

 

Maliny, ze względu na swoje właściwości, są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Same słodkie owoce zawierają kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe.

 

 

Suszona malina

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1188 kJ/285 kcal

2,6 g

0,1 g

77,5 g

22,8 g

37,9 g

6,8 g

0,01 g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej maliny.

Sposób przyrządzania:

Przygotowanie kompotu polega na zalaniu suszu zimną wodą, doprowadzeniu wody z suszem do wrzenia i gotowaniu przez ok 20 min.

suszony owoc maliny 

suszony owoc maliny 100%

Składniki: