Suszona morela EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszona morela EKO 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1169 kJ/277 kcal

0,5 g

0,1 g

71,5 g

41,5 g

14,3 g

3,8 g

0,004 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej moreli EKO.

Sposób przyrządzania:

...

... 

 

 

 

 

suszone morele z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego 100% bez pestki

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Morele są szczególnie bogate w beta-karoten, zawierają go najwięcej spośród wszystkich owoców.

 

Beta-karoten jest silnym przeciwutleniaczem, chroniącym organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, opóźnia procesy starzenia komórek.

Mają one zbawienny wpływ na cerę trądzikową i tłustą.

 

Morele zawierają sporo witaminy B2, C, PP. Są także bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, fosforu oraz wapnia. W morelach znajduje się też znaczna ilość błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na procesy trawienne. Morele (zwłaszcza suszone) są zasadotwórcze, dzięki czemu przeciwdziałają zakwaszeniu organizmu i są szczególnie polecane przy nadkwasocie i zaburzeniach przemiany materii.