Owoce stosowane w dietetyce przy złej przemianie materii, jako środek odżywczy i witaminizujący, odtruwający i oczyszczający krew. Poziomkę można stosować przy niedoborze żelaza, oraz jako środek łagodnie przeczyszczający i przeciwgorączkowy.

 

Owoce suszonej poziomki podnoszą odporność organizmu i pomagają walczyć z infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi dzięki bardzo dużej ilość witaminy C.

 

Suszona poziomka

Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona poziomka 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1378 kJ/330 kcal

6,5 g

0,5 g

71,7 g

38,3 g

28,9 g

10,5 g

0,02 g 

 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej poziomki.

Sposób przyrządzania:

Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. Na szklankę naparu wystarcza 2-3 łyżeczek owoców. Poziomka stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).

suszone owoce poziomki 

suszone owoce poziomki 100%

Składniki: