Do zaparzania, pogryzania, świetna jako dodatek do sosów i mięs. Owoce prócz działania wzmacniającego posiadają silne właściwości przeciwbakteryjne, ułatwiają trawienie, korzystnie wpływają na pracę jelit. Zalecana przy infekcjach dróg moczowych.

 

Suszona żurawina

Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona żurawina 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1363 kJ/324 kcal

3,12 g

0,4 g

82,4 g

30,7 g

23,1 g

3,2 g

0,01 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej żurawiny.

Sposób przyrządzania:

Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok.10 min. Żurawina suszona stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).

suszone owoce żurawiny 

suszone owoce żurawiny 100%

Składniki: