Suszona żurawina

Smakuj kwaszącą słodycz i poczuj intensywny dreszcz smakowy!

Do zaparzania, pogryzania, świetna jako dodatek do sosów i mięs. Owoce prócz działania wzmacniającego posiadają silne właściwości przeciwbakteryjne, ułatwiają trawienie, korzystnie wpływają na pracę jelit. Zalecana przy infekcjach dróg moczowych.


Składniki:

Wartość odżywcza w 100 g:

NAPAR Z SUSZONEJ ŻURAWINY

Składniki

Polecamy suszoną żurawinę wszystkim, którzy szukają wyjątkowego połączenia kwasowo-słodkiego smaku. Ta mała, czerwona jagoda jest bogata w witaminę C, błonnik i przeciwutleniacze, co sprawia, że jest doskonałym dodatkiem do zdrowej diety. Dodaj suszoną żurawinę do swojego porannego owsianki, sałatek, ciast czy herbaty, aby dodać wyrazistego smaku i tekstury swoim potrawom. Odkryj dreszcz smakowy suszonej żurawiny i ciesz się jej charakterystycznym smakiem w każdym kęsie!

Przygotowanie naparu z suszonej żurawiny:

Owoce należy zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. Na szklankę naparu wystarcza 2-3 łyżeczek owoców. Żurawina stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).