Żurawina jest bogata w witaminę C, ma właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne.

 

Owoce żurawiny mają dobroczynne działanie na układ pokarmowy oraz jamę ustną. Zwalczają nie tylko infekcje układu moczowego są inicjowane przez przyleganie bakterii do tkanek gospodarza. Zdolność owoców żurawiny do ograniczania przylegania bakterii została potwierdzona także w przypadku innych bakterii niż E.coli. Stwierdzono również, że owoce te mają właściwości probiotyczne – wspomagają wzrost dobroczynnej mikroflory jelitowej podczas gdy niszczą szkodliwe bakterie.

 

Suszona żurawina EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszona żurawina EKO 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1363 kJ/324 kcal

3,12 g

0,4 g

82,4 g

30,7 g

23,1 g

3,2 g

0,01 g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej żurawiny EKO.

Sposób przyrządzania:

...

... 

 

 

 

 

suszona żurawina z certyfikowanych rejonów stanu naturalnego 100%

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności