Dietetyczny środek spożywczy do pogryzania. Może stanowić dodatek smakowy do herbaty zielonej lub czarnej.

 

Jabłka przeciwdziałają miażdżycy, ułatwiają usuwanie cholesterolu z organizmu. Uszczelniają i uelastyczniają naczynia krwionośne. Wspomagają leczenie anemii. Wapń i krzem znajdujące się w skórce jabłka pozytywnie wpływają na stan włosów, wzmacniając je.

 

Dietetycy zalecają zjedzenie dwóch jabłek dziennie: rano dla urody, wieczorem dla zdrowia. Oczyszczają organizm, regulują florę bakteryjna jelit, zapobiegają zaparciu, zmniejszają wchłanianie cholesterolu.

 

Suszone jabłko czips

Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszone jabłko czips 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1451 kJ/343 kcal

0,4 g

< 0,1 g

92,4 g

59,6 g

15,0 g

< 0,38 g

0,01 g

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonego jabłka.

Sposób przyrządzania:

Przygotowanie kompotu polega na zalaniu suszu zimną wodą, doprowadzeniu wody z suszem do wrzenia i gotowaniu przez ok 20 min.

suszone owoce jabłka 

suszone owoce jabłka 100% plasterki

Składniki: