Orzechy włoskie zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, są bogate w błonnik, witaminy z grupy B, kwas foliowy oraz magnez. Zawierają też dużą ilość fosforu, przez co doskonale wspomagają pracę mózgu, a sięgając po nie dostarczymy organizmowi również sporo żelaza, wapnia, potasu i cynku.

 

Orzechy włoskie są bogate w silne przeciwutleniacze, chroniące nasz organizm przed wolnymi rodnikami.

 

 

 

Suszony orzech włoski EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszony orzech włoski EKO 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

2275 kJ/549 kcal

39,9 g

3,52 g

39,6 g

2,8 g

17,2 g

16,4 g

<0,01 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonego orzecha włoskiego EKO.

Sposób przyrządzania:

...

... 

 

 

 

 

suszone orzechy włoskie z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego 100%

Składniki:

PPHU "AWB" Alina Becla © 2015 | Polityka prywatności