PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Całość jest źródłem łatwo przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych. Zawiera witaminy, głównie z grupy B, a ich połączenie z mlekiem lub jogurtem wzbogaca posiłek w wapń. Płatki zbożowe to także źródło błonnika, który pozytywnie wpływa na zrównoważenie i regenerację flory jelitowej.
Mieszanka śniadaniowa EKO
Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Mieszanka śniadaniowa EKO
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1395 kJ/331 kcal
2,3 g
0,4 g
76,2 g
30,6 g
14,4 g
8,4 g
< 0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem mieszanki śniadaniowej EKO.
Sposób przyrządzania:
Płatki zbożowe EKO (owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie) 70%, owoce suszone EKO (gruszka, wiśnia bez pestki, truskawka, jabłko)
Składniki:
SKŁADNIKI:
1,5 szklanki mąki orkiszowej
2 jaja
250g jogurtu naturalnego
1 opakowanie (250g) mieszanki śniadaniowej becla
2 łyżeczki cynamonu
3 płaskie łyżki cukru trzcinowego
1 opakowanie proszku do pieczenia
dodatkowo:
Masło do wysmarowania kokilek
ŚNIADANIOWE MUFFINKI ORKISZOWE
PRZYGOTOWANIE:
1. W misce łączymy wszystkie składniki oprócz mieszanki śniadaniowej. Gdy otrzymamy gładką masę, dodajemy mieszankę. Całość dokładnie mieszamy.
2. Kokilki natłuszczamy masłem. Porcjami przekładamy do nich ciasto.
3. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcja termoobieg. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Wartość odżywcza w 100 g:
Źródło:
https://lubie-gary.blogspot.com/2018/05/sniadaniowe-muffinki-orkiszowe.html