PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Całość jest źródłem łatwo przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych. Zawiera witaminy, głównie z grupy B, a ich połączenie z mlekiem lub jogurtem wzbogaca posiłek w wapń. Płatki zbożowe to także źródło błonnika, który pozytywnie wpływa na zrównoważenie i regenerację flory jelitowej.

 

Mieszanka śniadaniowa EKO

Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Mieszanka śniadaniowa EKO 

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1395 kJ/331 kcal

2,3 g

0,4 g

76,2 g

30,6 g

14,4 g

8,4 g

< 0,01 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem mieszanki śniadaniowej EKO.

Sposób przyrządzania:

Płatki zbożowe EKO (owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie) 70%, owoce suszone EKO (gruszka, wiśnia bez pestki, truskawka, jabłko)

Składniki:

 

SKŁADNIKI:

1,5 szklanki mąki orkiszowej

2 jaja

250g jogurtu naturalnego

1 opakowanie (250g) mieszanki śniadaniowej becla

2 łyżeczki cynamonu

3 płaskie łyżki cukru trzcinowego

1 opakowanie proszku do pieczenia

 

dodatkowo:

Masło do wysmarowania kokilek

 

 

 

 

ŚNIADANIOWE MUFFINKI ORKISZOWE

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce łączymy wszystkie składniki oprócz mieszanki śniadaniowej. Gdy otrzymamy gładką masę, dodajemy mieszankę. Całość dokładnie mieszamy.

2. Kokilki natłuszczamy masłem. Porcjami przekładamy do nich ciasto.

3. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcja termoobieg. Podajemy na ciepło lub na zimno.

 

 

 

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Źródło:

https://lubie-gary.blogspot.com/2018/05/sniadaniowe-muffinki-orkiszowe.html