PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Całość jest źródłem łatwo przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych. Zawiera dużo błonnika, witamin, a ich połączenie z mlekiem lub jogurtem wzbogaca posiłek w wapń. Płatki zbożowe to także źródło błonnika, który pozytywnie wpływa na zrównoważenie i regenerację flory jelitowej.
Mieszanka śniadaniowa zbożowo-owocowa
Strona Główna | Produkty | Mieszanki | Mieszanka śniadaniowa
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1696,4 kJ/402 kcal
42,5 g
3,9 g
50,8 g
12,6 g
15,6 g
12,8 g
0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem mieszanki śniadanowej.
Sposób przyrządzania:
ŚNIADANIOWE MUFFINKI ORKISZOWE
https://lubie-gary.blogspot.com/2018/05/sniadaniowe-muffinki-orkiszowe.html
PRZYGOTOWANIE:
1. W misce łączymy wszystkie składniki oprócz mieszanki śniadaniowej. Gdy otrzymamy gładką masę, dodajemy mieszankę. Całość dokładnie mieszamy.
2. Kokilki natłuszczamy masłem. Porcjami przekładamy do nich ciasto.
3. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcja termoobieg. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Mieszankę śniadanioiwą zakupisz na stronie https://sklep.becla.pl/platki-zbozowe-z-owocami-250g
• SKŁADNIKI:
1,5 szklanki mąki orkiszowej
2 jaja
250g jogurtu naturalnego
1 opakowanie (250g) mieszanki śniadaniowej becla
2 łyżeczki cynamonu
3 płaskie łyżki cukru trzcinowego
1 opakowanie proszku do pieczenia
dodatkowo:
Masło do wysmarowania kokilek
płatki zbożowe EKO 70% (pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane)
orzech włoski
suszone owoce (czereśnia, jabłko, śliwka, żurawina)
Składniki: