PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Bogata mieszanka suszonych warzyw krajowych z lubczykiem do zup, rosołów i mięs. Mieszanka stanowi bazę do zup warzywnych oraz jako doskonały dodatek do innych zup, sosów i mięs.
100 g suszu zastępuje około 1 kg świeżych warzyw.
Mieszanka warzywna do zup
Strona Główna | Produkty | Mieszanki | Mieszanka warzywna
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1215 kJ/289 kcal
< 0,2 g
< 0,1 g
73,4 g
40,8 g
26,1 g
11,9 g
0,37 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem mieszanki warzywnej do zup.
Sposób przyrządzania:
Sposób przyrządzenia: zaleca się od 2-3 łyżek stołowych suszu na 1,5 litr zupy jarzynowej. Ze względu na przemieszczanie się drobnych frakcji wskazane jest przemieszanie zawartości.
• Mieszanka warzywna do zup
Składniki:
- 4-5 średnie marchewki
- 5 czerwonych papryk
- 1 dużą czerwoną cebulę
- 1 małą pietruszkę
- kawałek pora
- 2 ząbki czosnku
- 2 listki magi
- 2 łyżki suszonych warzyw
- sól, pieprz i mieloną paprykę do smaku
- woda
marchew 35%
kapusta włoska
cebula
por
seler
pietruszka korzeń i natka
lubczyk korzeń
Składniki:
Sposób przyrządzenia: zaleca się od 2-3 łyżek stołowych suszu na 1,5 litr zupy jarzynowej. Ze względu na przemieszczanie się drobnych frakcji wskazane jest przemieszanie zawartości.
ZUPA KREM WARZYWNY
Wszystkie świeże warzywa (oprócz czosnku) należy obrać, umyć, a następnie pokroić i wrzucić do garnka. Do tego dorzucamy listki magi, suszone warzywa i zalewamy wszystko wodą. Gotujemy do miękkości warzyw, na samym końcu dodając rozgniecione ząbki czosnku.
Kolejny krok to blendowanie na krem. Kiedy już uzyskamy idealną konsystencję, możemy doprawić do smaku solą i pieprzem. GOTOWE
Najlepiej podawać z czosnkową bagietką lub grzankami.