PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Bogata mieszanka suszonych warzyw krajowych z lubczykiem do zup, rosołów i mięs. Mieszanka stanowi bazę do zup warzywnych oraz jako doskonały dodatek do innych zup, sosów i mięs.

 

100 g suszu zastępuje około 1 kg świeżych warzyw.

 

 

 

 

Mieszanka warzywna do zup

Strona Główna | Produkty | Mieszanki | Mieszanka warzywna 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1215 kJ/289 kcal

< 0,2 g

< 0,1 g

73,4 g

40,8 g

26,1 g

11,9 g

0,37 g 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem mieszanki warzywnej do zup.

Sposób przyrządzania:

Sposób przyrządzenia: zaleca się od 2-3 łyżek stołowych suszu na 1,5 litr zupy jarzynowej. Ze względu na przemieszczanie się drobnych frakcji wskazane jest przemieszanie zawartości.

Mieszanka warzywna do zup 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

- 4-5 średnie marchewki

- 5 czerwonych papryk

- 1 dużą czerwoną cebulę

- 1 małą pietruszkę

- kawałek pora

- 2 ząbki czosnku

- 2 listki magi

- 2 łyżki suszonych warzyw

- sól, pieprz i mieloną paprykę do smaku

- woda

marchew 35%

kapusta włoska

cebula

por

seler

pietruszka korzeń i natka

lubczyk korzeń

Składniki:

Sposób przyrządzenia: zaleca się od 2-3 łyżek stołowych suszu na 1,5 litr zupy jarzynowej. Ze względu na przemieszczanie się drobnych frakcji wskazane jest przemieszanie zawartości.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZUPA KREM WARZYWNY 

 

Wszystkie świeże warzywa (oprócz czosnku) należy obrać, umyć, a następnie pokroić i wrzucić do garnka. Do tego dorzucamy listki magi, suszone warzywa i zalewamy wszystko wodą. Gotujemy do miękkości warzyw, na samym końcu dodając rozgniecione ząbki czosnku.

 

Kolejny krok to blendowanie na krem. Kiedy już uzyskamy idealną konsystencję, możemy doprawić do smaku solą i pieprzem. GOTOWE

 

Najlepiej podawać z czosnkową bagietką lub grzankami.