PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Suszona borówka brusznicy, zwana także borówką czerwoną, to nie tylko nieodłączny towarzysz wierzbowych bazi czy tradycyjna ozdoba wielkanocnych stołów i koszyczków, lecz przede wszystkim naturalny środek wzmacniający organizm i bomba witaminowa.
Owoce borówki brusznicy doskonale wpływają na układ pokarmowy, regulując jego pracę i dbając o prawidłowe funkcjonowanie, zaleca się również ich spożywanie przy przeziębieniu, grypie, anginie, zapaleniu płuc czy oskrzeli oraz przy zwalczaniu gorączki i bólu.
Suszona borówka brusznica
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona borówka brusznica
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1289 kJ/305 kcal
0,3 g
0,06 g
34,6 g
15,0 g
6,9 g
2,0 g
< 0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej borówki brusznicy.
Sposób przyrządzania:
Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. Na szklankę naparu wystarcza 2-3 łyżeczek owoców. Borówka stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).
• suszone owoce borówki brusznicy
suszone owoce borówki brusznicy 100%
Składniki: