PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Mieszanka stanowi bazę do zupy botwinowej – czerwony barszcz (najlepsze z dodatkiem ogórczanki), 100g suszu zastępuje około 1kg świeżych warzyw.
Burak to jarzyna będąca prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Są także źródłem kwasu foliowego. Nie tylko bulwy, ale i listki buraków są bogate w witaminy.
Buraki działają odkwaszająco na organizm, dlatego też są pomocne w walce ze zgagą.
Suszona botwinka
Strona Główna | Produkty | Suszone warzywa | Suszona botwinka
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
80,2 kJ/19 kcal
0,1 g
0,01 g
4,0 g
0,5 g
3,7 g
1,8 g
0,5 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej botwiny.
Sposób przyrządzania:
....
• ...
natka i korzeń buraka ćwikłowego 100%
Składniki: