PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Najcenniejszym bogactwem brzoskwiń są pierwiastki mineralne: wapń (40 mg), żelazo (5 mg) oraz magnez (10 mg), dlatego owoce te powinni jeść chorzy na anemię, kobiety w ciąży, a także wegetarianie.
Brzoskwinie są cennym źródłem beta-karotenu i błonnika, a zawartość prowitaminy A, witaminy B1, B2, B3, B6, K i pozostałych składników czyni brzoskwinię dobrym źródłem witamin w okresie wyczerpania organizmu.
Składniki zawarte w brzoskwiniach mają również działanie odtłuszczające i oczyszczające, stąd poleca się je również przy różnego rodzaju dietach. Działają moczopędnie i wspomagają trawienie.
Suszona brzoskwinia EKO
Strona Główna | Produkty | Produkty BIO | Suszona brzoskwinia EKO
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1333 kJ/315 kcal
0,8 g
0,2 g
78,8 g
58,8 g
11,3 g
3,9 g
0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej brzoskwini EKO.
Sposób przyrządzania:
...
...
suszone brzoskwinie z certyfikowanych upraw rolnictwa ekologicznego 100%
Składniki: