PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Dzika róża działa moczopędnie, żółciopędnie i pobudza przemianę materii. Zawiera dużo witamin (głównie wit.C). Stosowana jest przy osłabieniach czynności przewodu pokarmowego, schorzeniach nerek, wątroby i dróg żółciowych.
Owoce dzikiej róży są ważnym składnikiem wielu leczniczych mieszanek ziołowych, m.in. nasercowej , witaminowo-wzmacniającej , o działaniu wykrztuśnym i napotnym.
Suszona dzika róża
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona dzika róża
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1077 kJ/260 kcal
2,1 g
0,2 g
82,1 g
19,1 g
52,2 g
4,4 g
0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej dzikiej róży.
Sposób przyrządzania:
Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. Na szklankę naparu wystarcza 2-3 łyżeczek owoców. Dzika róża stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).
• suszone owoce dzikiej róży
suszone owoce dzikiej róży (100%)
Składniki: