PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Może stanowić dodatek smakowy do herbaty zielonej lub czarnej lub do pogryzania.
Jabłka przeciwdziałają miażdżycy, ułatwiają usuwanie cholesterolu z organizmu. Uszczelniają i uelastyczniają naczynia krwionośne. Wspomagają leczenie anemii. Wapń i krzem znajdujące się w skórce jabłka pozytywnie wpływają na stan włosów, wzmacniając je.
Dietetycy zalecają zjedzenie dwóch jabłek dziennie: rano dla urody, wieczorem dla zdrowia. Oczyszczają organizm, regulują florę bakteryjna jelit, zapobiegają zaparciu, zmniejszają wchłanianie cholesterolu.
Suszone jabłko czips z miętą
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszone jabłko czips z miętą
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1449 kJ/344 kcal
0,3 g
< 0,1 g
90,4 g
57,6 g
17,0 g
< 0,36 g
<0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonego jabłka.
Sposób przyrządzania:
Przygotowanie kompotu polega na zalaniu suszu zimną wodą, doprowadzeniu wody z suszem do wrzenia i gotowaniu przez ok 20 min.
• suszone owoce jabłka
suszone owoce jabłka 100% plastry
z miętą
Składniki:
Jabłka przeciwdziałają miażdżycy, ułatwiają usuwanie cholesterolu z organizmu. Uelastyczniają naczynia.