PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Suszony dereń stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (kilka owoców na szklankę).
Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min.
Dereń zawiera ogromne ilości witaminy C.
Suszony dereń z pestką
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona dereń z pestką
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
610 kJ/146 kcal
0,1 g
< 0,1 g
29,4 g
8,3 g
4,2 g
2,7 g
<0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonego derenia.
Sposób przyrządzania:
1. Owoce zalej spirytusem, postaw w cieple.
2. Co 2–3 dni wstrząsaj słojem.
3. Po 4–6 tygodniach zlej spirytus, przechowuj go w lodówce. Owoce zasyp cukrem, wstrząsaj co kilka dni, czekając, aż cały się rozpuści.
4. Zlej syrop, połącz go ze spirytusem i odstaw do sklarowania na tydzień.
5. Przefiltruj, przelej do butelek i postaw w zimnym miejscu na pół roku.
• owoce suszonego derenia
suszone owoce derenia
z pestką 100%
Składniki: