PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Suszony dereń stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (kilka owoców na szklankę).

 

Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min.

 

Dereń zawiera ogromne ilości witaminy C.

 

Suszony dereń z pestką

Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona dereń z pestką 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

610 kJ/146 kcal

0,1 g

< 0,1 g

29,4 g

8,3 g

4,2 g

2,7 g

<0,01 g 

 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonego derenia.

Sposób przyrządzania:

1. Owoce zalej spirytusem, postaw w cieple.

 

2. Co 2–3 dni wstrząsaj słojem.

 

3. Po 4–6 tygodniach zlej spirytus, przechowuj go w lodówce. Owoce zasyp cukrem, wstrząsaj co kilka dni, czekając, aż cały się rozpuści.

 

4. Zlej syrop, połącz go ze spirytusem i odstaw do sklarowania na tydzień.

 

5. Przefiltruj, przelej do butelek i postaw w zimnym miejscu na pół roku.

owoce suszonego derenia  

 

 

 

 

suszone owoce derenia

z pestką 100%

Składniki: