PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Do pogryzania, ciast i musli. Ziarno orzecha włoskiego zawiera tłuszcze, białko, witaminy oraz sole mineralne żelaza i kobaltu.
Suszone orzechy włoskie zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, są bogate w błonnik , witaminy z grupy B, magnez, przeciwutleniacze (witaminę E), co korzystnie wpływa na zdrowie.
Orzechy włoskie są bardzo dobrym źródłem manganu, miedzi oraz minerałów, które są odpowiedzialne za antyoksydacyjną obronę organizmu.
Suszony orzech włoski
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszony orzech włoski
• 40 dag makaronu penne
• 20 dag łuskanych orzechów włoskich
• ząbek czosnku
• 10 dag miękiszu chleba (bez skórki)
• 1/2 szklanki oliwy z oliwek
• szklanka bulionu warzywnego
• sok z 1/2 cytryny
• sól
• czarny pieprz
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
2275 kJ/549 kcal
39,9 g
3,52 g
39,6 g
2,8 g
17,2 g
16,4 g
<0,01 g
Penne z sosem orzechowym.
Sposób przyrządzania:
Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Zostaw szklankę wody z gotowania.
Orzechy włoskie wrzuć do wrzątku na kilkanaście sekund, po czym osącz i obierz ze skórki.
Chleb namocz w bulionie warzywnym.
W malakserze rozdrobnij razem orzechy, chleb i obrany czosnek.
Do chlebowej masy dodaj szczyptę soli, czarnego pieprzu, oliwę z oliwek oraz sok wyciśnięty z połówki cytryny.
Jeżeli sos będzie zbyt gęsty, rozcieńcz go niewielką ilością wody, pozostałą z gotowania makaronu.
Dokładnie osączony makaron rozłóż na talerzach i polej sosem.
suszone ziarno orzecha
włoskiego 100%
Składniki: