Nasza Misja

Jesteśmy tak blisko natury, jak to tylko możliwe.

W uprzemysłowionym, pełnym technologii świecie coraz częściej poszukujemy produktów, które wyrosły w naturalnym otoczeniu, z dala od laboratoriów i fabryk. Przetwarzanych bez ulepszaczy – metodami, które dyktuje tradycja i doświadczenie pokoleń.


Nasza działalność od lat opiera się na surowcach z własnego gospodarstwa oraz na naturalnym bogactwie Podkarpacia i okolic. Z warzyw, owoców i ziół powstają w 100% naturalne herbatki owocowe, mieszanki ziołowe, suszone warzywa i owoce. Bez sztucznych dodatków, bez kandyzowania i dodatkowych aromatów. Od lat dokładamy wszelkich starań, by dary natury naszego regionu służyły polepszaniu zdrowia i samopoczucia naszych klientów.

Zapraszamy do zapoznania się z produktami oraz lektury porad i wskazówek dotyczących ich wykorzystania.

Po prostu – naturalnie naturalne.

 

 W kilku słowach o naszej historii.

AWB to rodzinna firma, założona w 1993 roku przez Alinę i Wacława Beclów. Nasza przetwórnia i gospodarstwo mieści się w pięknej, podkarpackiej miejscowości Handzlówka, leżącej na skraju Hyżneńsko-Gwoźnickiego Obszaru Chronionego Krajobrazu.

1997 roku w gospodarstwie powstała mała suszarnia i od tego momentu rozpoczęła się nasza przygoda z przetwórstwem. Doświadczenie zbierane przez 10 lat działalności zaowocowało oddaniem do użytku zakładu przetwórczego, produkującego susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz herbatki smakowe, owocowe i owocowo-ziołowe, mieszanki owocowe i warzywne, a także produkty ekologiczne. Suszymy metodą tradycyjną (gorącym powietrzem), zachowując maksimum walorów produktu.

W 2008 roku uzyskaliśmy certyfikat na produkcję ekologiczną, a w zakładzie stosowany jest system bezpieczeństwa żywności HACCP oraz system identyfikacji produktu.

Stale powiększamy i udoskonalamy bazę produkcyjną oraz poszerzamy asortyment wyrobów, niezmiennie kierując się mottem: „naturalnie naturalne” – czyli jak najbliżej natury.

Jesteśmy członkiem klastra „Podkarpackie Smaki” od 16.01.2013r.


Nasze nagrody i wyróżnienia

Nagroda - Perła 2011

Suszona śliwka węgierka - najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy 2011.

Certyfikat - Perła 2011

Suszona śliwka węgierka - najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy 2011.

Statuetka

Najlepszy produkt w przetwórstwie owocowo-warzywnym 2009.

Dyplom

Najlepszy produkt w przetwórstwie owocowo-warzywnym 2009.

Nominacja

 "Polski Producent Żywności 2008"

LAUREAT POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI

Nagroda "Polski Producent Żywności 2008"