PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Napar z pokrzywy wpływa bardzo korzystnie

na kontrolowanie poziomu cukru we krwi oraz prewencję zakażeń bakteryjnych i grzybiczych, do których predysponuje zaburzony metabolizm glukozy. Przyczynia się także do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego w sposób adekwatny                   do dostarczanej ilości pokarmu.

 

Informacje zaczerpniete z internetu i ogólno dostępnej literatury

 

Czy wiesz, że: Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie? W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat 

 

Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. 

 

Mimo wszelkich starań, rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanych zdjęć. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy   i porady mają charakter informacyjny.

 

 

 

 

 

 

 

 

Herbatka z pokrzywą

Strona Główna | Produkty | Herbatki | Herbatka z pokrzywą 

Składniki:

Jak przyrządzić napar z wykorzystaniem herbatki z pokrzywą.

Sposób przyrządzania:

Herbatkę najlepiej parz w dzbanku. Przemieszaj zawartość torebki przed użyciem. Proporcje parzenia: 1/3 torebki  wystarcza na 1,5 litra wody. Herbatę zalej wrzątkiem i przykryj. Parz minimum 20 min.

Wydłużenie czasu parzenia do 60 min zwiększa właściwości antyoksydacyjne produktu

herbatka z pokrzywą 

 

 

 

 

porzeczka czarna

dzika róża krojona owoc

liść pokrzywy 4.5%

płatki bławatka

rumianek rzymski

Produkt naturalny, bez konserwantów, niesiarkowany, pakowany ręcznie. 

Składniki: