PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności

projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK

Owoce stosowane w dietetyce przy złej przemianie materii, jako środek odżywczy i witaminizujący, odtruwający i oczyszczający krew. Poziomkę można stosować przy niedoborze żelaza, oraz jako środek łagodnie przeczyszczający i przeciwgorączkowy.

 

Owoce suszonej poziomki podnoszą odporność organizmu i pomagają walczyć z infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi dzięki bardzo dużej ilość witaminy C.

 

Suszona poziomka

Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona poziomka 

Wartość odżywcza w 100 g:

Składniki:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz:

W tym kwasy  tłuszczowe nasycone:

Węglowodany:

W tym cukry:

Błonnik:

Białko:

Sól:

1378 kJ/330 kcal

6,5 g

0,5 g

71,7 g

38,3 g

28,9 g

10,5 g

0,02 g 

 

Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej poziomki.

Sposób przyrządzania:

Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 10 min. Na szklankę naparu wystarcza 2-3 łyżeczek owoców. Poziomka stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).

 

 

 

 

 

 

Za inspirację dziękujemy Matynie z LUBIĘ GARY 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce przygotowujemy masło oraz cukier. Miksujemy do uzyskania gładkiego, białego i puszystego kremu. Cały czas miksując dodajemy jaja a następnie porcjami mąkę oraz proszek do pieczenia..

2. Gdy składniki się połączą, wsypujemy wiórki kokosowe oraz suszone poziomki, chwilę miksujemy- tylko do momentu, gdy składniki równomiernie się rozmieszczą.

3. Z gotowego ciasta formujemy kuleczki, lekko je spłaszaczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między ciasteczkami.

4. Pieczemy 190 stopni z funkcją termoobieg przez 20 minut. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.

 

Suszoną poziomke zakupisz na stronie :

https://sklep.becla.pl/pl/poziomka-suszona-50g.html 

 

 

SMACZNEGO!!!

suszone owoce poziomki 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(2 blachy ciasteczek)

200g miękkiego masła

450g mąki pszennej

2 jaja

0,5 szklanki cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 szklanka wiórków kokosowych

Suszone poziomki Becla- około połowy paczuszki

 

Dodatkowo:

cukier puder do dekoracji

suszone owoce poziomki 100%

Składniki:

Składniki                                                         MAŚLANE CIASTECZKA Z SUSZONYMI POZIOMKAMI I KOKOSEM