PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Do zaparzania, pogryzania, świetna jako dodatek do sosów i mięs. Owoce prócz działania wzmacniającego posiadają silne właściwości przeciwbakteryjne, ułatwiają trawienie, korzystnie wpływają na pracę jelit. Zalecana przy infekcjach dróg moczowych.
Suszona żurawina
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszona żurawina
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1363 kJ/324 kcal
3,12 g
0,4 g
82,4 g
30,7 g
23,1 g
3,2 g
0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonej żurawiny.
Sposób przyrządzania:
Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok.10 min. Żurawina suszona stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (ok. 1 łyżeczki owoców na szklankę).
• suszone owoce żurawiny
suszone owoce żurawiny 100%
Składniki: