PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Owoce głogu działają bardzo korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i nerwowy. Stosowany jest jako środek obniżający podwyższone ciśnienie krwi. Napar z suszonego głogu można stosować przy dolegliwościach reumatycznych.
Głóg jest znany od setek lat ludowej medycynie. Jest doskonałym źródłem witaminy A i C.
Najważniejszym jednak jego składnikiem są drogocenne bioflawonoidy, które w połączeniu z witaminą C wzmacniają układ krwionośny. Ułatwia usuwanie z organizmu toksyn i metali ciężkich, pomaga zwalczyć działanie wolnych rodników.
Suszony głóg
Strona Główna | Produkty | Suszone Owoce | Suszony głóg
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
1119 kJ/270 kcal
2,0 g
0,2 g
84,5 g
34,1 g
50,0 g
3,4 g
0,01 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem suszonego głogu.
Sposób przyrządzania:
Po napar z głogu powinny sięgnąć osoby cierpiące na nadciśnienie oraz arytmię i kołatanie serca, a także miażdżycę i chorobę wieńcową, za to nie powinni jej pić niskociśnieniowcy.
Przygotowanie naparu z głogu
Czubatą łyżkę kwiatów głogu zalewamy szklanką zimnej wody i bardzo powoli ogrzewamy aż do wrzenia, po czym gotujemy 2-3 minuty, przelewamy do termosu i parzymy 10 minut. Następnie przecedzamy, dokładnie odciskając. Napar jest gotowy do picia.
• Suszone owoce głogu
suszone owoce głogu 100%
Składniki: