PPHU "AWB" Alina Becla © 2018| Polityka prywatności
projekt i wykonanie Studio Projektowe PINKSZARK
Mieszanka stanowi bazę do zupy botwinowej, barszczu czerwonego, 100g suszu zastępuje około 1kg świeżych warzyw.
Burak to jarzyna będąca prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów, nie tylko bulwy, ale i listki.
Buraki działają odkwaszająco na organizm, dlatego też są pomocne w walce ze zgagą.
Sposób przyrządzenia: zaleca się 2-3 łyżki stołowe suszu zalać około 1 litrem zimnej wody, gotować 15-20 min. Przyprawić do smaku. Można zabielić śmietaną lub jogurtem.
Zupa botwinowa
Strona Główna | Produkty | Mieszanki | Zupa botwinowa
Wartość odżywcza w 100 g:
Składniki:
Wartość energetyczna:
Tłuszcz:
W tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany:
W tym cukry:
Błonnik:
Białko:
Sól:
104,2 kJ/33 kcal
0,2 g
0,02 g
6,0 g
1,0 g
3,8 g
2,6 g
0,5 g
Jak przyrządzić zdrowy i odżywczy posiłek z wykorzystaniem zupy botwinowej.
Sposób przyrządzania:
....
• ...
natka i korzeń buraka ćwikłowego
ogórek kiszony
Składniki: